Συμβουλές για την αγορά γυαλιών: Πώς θα βρω τα σωστά γυαλιά οράσεως?

Συμβουλές για την αγορά γυαλιών: Πώς θα βρω τα σωστά γυαλιά οράσεως?

Συμβουλές για την αγορά γυαλιών: Πώς θα βρω τα σωστά γυαλιά οράσεως?

Η υπερβολική σκέψη για τα νέα γυαλιά οράσεως σου σημαίνει, πως όχι μόνο θα τραβήξουν τα βλέμματα, αλλά θα αντανακλούν και θα γίνουν μέρος της προσωπικότητάς σου. Στις μέρες μας, είναι αυτονόητο ότι οι ίδιοι οι φακοί πρέπει να παρέχουν στον χρήστη τη βέλτιστη όραση. Ο επαγγελματίας φροντίδας των ματιών σας μπορεί να σας βοηθήσει όχι μόνο να επιλέξετε τους κατάλληλους σκελετούς οράσεως για να παρέχουν τη βέλτιστη εφαρμογή, αλλά μπορεί επίσης να προσαρμόσει τους φακούς σας ώστε να ταιριάζουν απόλυτα με τις απαιτήσεις σας.

Μερικές φορές, δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική από το να αγοράσετε ένα νέο ζευγάρι γυαλιά οράσεως – όχι μόνο επειδή η όρασή σας έχει αλλάξει, αλλά και επειδή η μόδα συνεχίζει να εξελίσσεται με κανονικό ρυθμό ή επειδή χρειάζεστε ένα δεύτερο ζευγάρι γυαλιά για συγκεκριμένες δραστηριότητες. Ίσως τα παλιά σας γυαλιά να είναι απλώς φθαρμένα. Ωστόσο, ως αποτέλεσμα της ευρείας επιλογής που είναι διαθέσιμη στις μέρες μας, η αγορά νέων σκελετών και φακών γυαλιών οράσεως δεν είναι πλέον εύκολη υπόθεση. Οι καλοί επαγγελματίες περιποίησης ματιών προσφέρουν στους πελάτες τους μια ατελείωτη ποικιλία διαφορετικών μοντέλων και χαρακτηριστικών. Όποιος όμως ξέρει τι να ψάξει θα βρει εύκολα το τέλειο ζευγάρι γυαλιά.

Το εύρος εφαρμογής των νέων σας γυαλιών

Όταν αγοράζετε νέα γυαλιά, είναι πολύ σημαντικό να σκεφτείτε πού θα χρησιμοποιηθούν. Αυτό μπορεί να διαφέρει πολύ από χρήστη σε χρήστη. Μία από τις πρώτες ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας είναι: για ποιον λόγο χρειάζομαι πραγματικά τα γυαλιά μου ή γιατί τα χρειάζομαι κυρίως; Κάποιος που εργάζεται σε υπολογιστή όλη την ημέρα θα χρειαστεί διαφορετικά γυαλιά από κάποιον που εργάζεται κυρίως σε εξωτερικούς χώρους ή κάποιον που τα χρειάζεται για αθλητικές δραστηριότητες. Όσο περισσότερες πληροφορίες δίνονται στον επαγγελματία οφθαλμικής φροντίδας τόσο πιο εύκολη θα είναι η διαδικασία επιλογής. Σκεφτείτε να αγοράζετε γυαλιά σαν να αγοράζετε ένα νέο αυτοκίνητο και αφήστε τον επαγγελματία να σας δείξει και να σας ενημερώσει για όλα τα χαρακτηριστικά που μπορεί να σας ωφελήσουν.

ένας καλός επαγγελματίας οφθαλμικής φροντίδας θα κάνει πάντα πολλές ερωτήσεις

Τεχνολογίες αιχμής

Και αυτή είναι μια άλλη αλήθεια που ισχύει όταν αγοράζετε γυαλιά: όσο πιο προσαρμοσμένα είναι, τόσο καλύτερα είναι τα αποτελέσματα που μπορούν να επιτευχθούν όσον αφορά την ποιότητα της όρασης, τις ιδιότητες χρήσης και την ανοχή στη χρήση, για παράδειγμα στην περίπτωση των varifocals. Η ιδέα είναι παρόμοια με αυτή ενός προσαρμοσμένου κοστουμιού που είναι κομμένο στα μέτρα σας, σε αντίθεση με την αγορά ενός εργοστασιακού. Μπορεί το τελευταίο να ταιριάζει τέλεια, αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση. Καινοτόμες σύγχρονες τεχνολογίες όπως η asi.Scription®by ZEISS, η τεχνολογία Individual Fit για προοδευτικούς φακούς ή το ZEISS Vision Analysis συμβάλλουν στην εξατομικευμένη δημιουργία των νέων σας γυαλιών.

πως να διαλέξω γυαλιά οράσεωςΕπιλέγοντας τους φακούς των γυαλιών σας

Μόλις βρείτε έναν επαγγελματία περιποίησης ματιών στα οπτικά, είναι απολύτως φυσιολογικό να θέλετε να περιηγηθείτε στο κατάστημα για να ψάξετε ανάμεσα σε πολλούς σκελετούς. Ωστόσο, δεν είναι όλοι οι φακοί γυαλιών κατάλληλοι για κάθε τύπο σκελετού, επομένως είναι συνήθως καλύτερο να ξεκινήσετε με τους φακούς. Αν ψάχνετε για ξεκούραστη και καλύτερη όραση, είναι αυτονόητο ότι οι φακοί αντιπροσωπεύουν το πιο σημαντικό συστατικό των νέων γυαλιών σας. Θα μπορείτε να βασιστείτε πλήρως στην οπτική υποστήριξη των γυαλιών σας μόνο εάν επιλέξετε τον σωστό φακό.

Στο παρελθόν, το γυαλί ήταν το κυρίαρχο υλικό. Τώρα, οι πλαστικοί φακοί γίνονται ολοένα και πιο διαδεδομένοι. Αυτή η εξέλιξη φέρνει μαζί της ορισμένα βασικά πλεονεκτήματα: η αυξημένη αντίσταση στη θραύση αυτών των φακών εξασφαλίζει χαμηλότερο κίνδυνο τραυματισμού. Ειδικά πλαστικά υψηλής ποιότητας και καλή επίστρωση προσφέρουν προστασία από επώδυνα σημάδια πίεσης και γρατσουνιές. Υπάρχουν όμως και άλλες πτυχές που παίζουν σημαντικό ρόλο κατά την επιλογή των τέλειων φακών γυαλιών: Εκτός από την κοινή πτυχή της αντοχής της διόπτρας, άλλοι σημαντικοί παράγοντες περιλαμβάνουν τον δείκτη διάθλασης του υλικού (που είναι σημαντικός για το πάχος του φακού). που ονομάζονται ασφαιρικές γεωμετρίες (που μειώνουν την παραμόρφωση στα άκρα του φακού), αντιανακλαστικές και πολυμεριστικές ιδιότητες και αντοχή στη θραύση. Οι πρόσθετες επικαλύψεις ή τα φινιρίσματα μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της διάρκειας ζωής των γυαλιών σας. Γιατί να μην δοκιμάσετε μια υδρόφοβη ή αντιστατική επίστρωση, για παράδειγμα;

Η συμβουλή μας: Αν μη τι άλλο, οι φακοί των γυαλιών πρέπει να έχουν καλή και αποτελεσματική αντιανακλαστική επίστρωση. Αυτό συμβαίνει επειδή οι αντανακλάσεις που προκαλούνται από τα γυαλιά αποσπούν πολύ την προσοχή όταν βρίσκεστε στον ήλιο, όταν οδηγείτε τη νύχτα ή εργάζεστε στον υπολογιστή. Επιπλέον, οι αντιανακλαστικοί φακοί κάνουν τον χρήστη να αγνοεί σχεδόν το γεγονός ότι φοράει γυαλιά.

Ίσως σκέφτεστε να αγοράσετε φακούς γυαλιών με χρώμα ή αυτοχρωματισμό. Αλλά να είστε προσεκτικοί: υπάρχει τεράστια διαφορά στην ποιότητα όσον αφορά τους αυτοχρωματισμένους φακούς. Ο αποφασιστικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν κάνετε μια αγορά είναι ότι οι λεγόμενοι φωτοχρωμικοί φακοί πρέπει να αντιδρούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα στις μεταβαλλόμενες συνθήκες φωτισμού, να ξεθωριάζουν στην καθαρή κατάσταση σε εσωτερικούς χώρους και να σκουραίνουν σε τόνο παρόμοιο με αυτόν των γυαλιών ηλίου στον ήλιο ή σε άλλου είδους έντονο φως. Είναι επίσης ζωτικής σημασίας για τους φακούς να παρέχουν 100% προστασία από την ακτινοβολία UVA και UVB.

Σκελετοί γυαλιών

Όσον αφορά τους σκελετούς, οι επαγγελματίες περιποίησης ματιών μπορούν συνήθως να προεπιλέξουν μερικά κατάλληλα μοντέλα εκ των προτέρων, γιατί γνωρίζουν καλύτερα όταν πρόκειται για τη γκάμα των προϊόντων τους και, τελικά, είναι αυτοί που θα σας βοηθήσουν να βρείτε το δρόμο σας στον λαβύρινθο προϊόντων και προσφορών. Ωστόσο, φροντίστε να εκφράσετε τις προτιμήσεις σας σχετικά με το χρώμα, το υλικό και το εύρος τιμών από την αρχή. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι τα νέα γυαλιά οράσεως πρέπει να ταιριάζουν με το σχήμα του προσώπου σας και επίσης να είναι συμβατά με τους φακούς γυαλιών οράσεως που έχετε επιλέξει.

Τα ακόλουθα ισχύουν ως εμπειρικός κανόνας: Τα άτομα με στρογγυλό πρόσωπο πρέπει να επιλέγουν γωνιώδεις σκελετούς, ενώ τα άτομα με γωνιακό πρόσωπο ταιριάζουν καλύτερα σε στρογγυλά πλαίσια. Οι άνθρωποι με οβάλ πρόσωπο είναι τυχεροί: μπορούν να επιλέξουν από οποιοδήποτε σχήμα πλαισίου. Τα άτομα με τριγωνικό πρόσωπο ή πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς σίγουρα θα συμβουλεύονται από τον επαγγελματία φροντίδας ματιών τους να επιλέξουν λεπτούς, οβάλ σχήματος σκελετούς γυαλιών.

Η συμβουλή μας: Όταν έρθει η ώρα να επιλέξετε τον σκελετό σας, πάρτε μαζί σας κάποιον που σας γνωρίζει καλά. Μια δεύτερη ή τρίτη γνώμη μπορεί να είναι πραγματικά χρήσιμη. Υπάρχουν 2 επιλογές διαθέσιμες σε άτομα που δύσκολα βλέπουν χωρίς να φορούν τα γυαλιά τους: μπορείτε είτε να ζητήσετε από τον οπτικό σας διακοσμητικά γυαλιά, να βάλετε φακούς επαφής μίας χρήσης ή να τραβήξετε μια φωτογραφία με τους πιθανούς νέους σκελετούς που θέλετε. το οποίο μπορείτε στη συνέχεια να προβάλετε στην οθόνη του υπολογιστή για να βοηθήσετε την απόφασή σας.

Μια άλλη πτυχή που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή του σκελετού είναι το υλικό που χρησιμοποιείται. Είναι αυτονόητο ότι το βάρος των γυαλιών παίζει καθοριστικό ρόλο στην απόφασή σας. Ένα νέο πλαίσιο θα πρέπει να αισθάνεστε άνετα από τη στιγμή που θα το δοκιμάσετε. Εάν υποφέρετε από αλλεργίες, είναι επίσης πολύ σημαντικό να ρωτήσετε για τα υλικά που χρησιμοποιούνται.

Περαιτέρω βοήθεια μετά την αγορά σας

βοήθεια για την αγορά γυαλιών οράσεωςΣτις περισσότερες περιπτώσεις, χρειάζονται περίπου τρεις ημέρες για να παραλάβετε τα νέα σας γυαλιά. Ίσως και περισσότερο. Όταν τα παραλάβετε, ο επαγγελματίας φροντίδας ματιών τα δοκιμάζει για να διασφαλίσει ότι κάθονται άνετα στο πρόσωπό σας. Ωστόσο, η σωστή εφαρμογή εξαρτάται επίσης και από τις συμβουλές που του δώσατε.

Η συμβουλή μας: Ελέγξτε αν τα νέα σας γυαλιά κάθονται άνετα. Δεν πρέπει να προκαλούν ενόχληση στη μύτη, τους κροτάφους ή τις περιοχές γύρω από τα αυτιά σας.

Μερικές φορές μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο όταν οι πελάτες επιστρέφουν στο σημείο αγοράς τους μία ή δύο εβδομάδες μετά την παραλαβή των νέων τους γυαλιών προκειμένου να κάνουν τις απαραίτητες λεπτές ρυθμίσεις. Ωστόσο, ένας καλός επαγγελματίας οφθαλμικής φροντίδας θα χαρεί πάντα να σας παρέχει βοήθεια και συμβουλές όποτε το χρειάζεστε. Εμείς ξέρουμε ότι μπορούμε να σας βοηθήσουμε και να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες σας σύμφωνα με τα παραπάνω.

Αν ψάχνετε για γυαλιά οράσεως στον Πειραιά μία βόλτα από το κατάστημα μας θα είναι ευχάριστη, θα χαρούμε πολύ να σας εξυπηρετήσουμε. Σας περιμένουμε.

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.